O udruzi

Monografija udruge

Otvori me!

Nešto više o udruzi

Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje “Nada - Vrbovec” je humanitarna neprofitna organizacija čiji se rad financira donacijama organa državne i lokalne uprave, tvrtki i pojedinaca. Svrha udruge je unapređenje zdravlja i kvalitete življenja osoba s posebnim potrebama, ali i zdravih osoba kojima sudjelovanje u radu udruge pruža zadovoljstvo.

Udruga djeluje na imanju gospođe Nade Zorko,u mjestu Konak kraj grada Vrbovca. Tradicionalno seosko gospodarstvo pretvoreno je u privlačan ambijent u kojem su osim konja smješteni i brojni drugi ljubimci – od pasa i mačaka do magarca i ovaca. Djeca s posebnim potrebama dolaze na terapijsko jahanje na imanje gospođe Zorko već od 2002. godine, a udruga je formalno ustrojena i registrirana 2006. godine.

Udrugu u operativnom smislu vode gospođa Zorko (predsjednica) i gospodin Mladen Dakić (tajnik), a pojedine poslove u organizaciji i realizaciji rada Udruge volonterski obavljaju njeni članovi ovisno o prirodi posla i osobnom afinitetu. Članstvo u Udruzi je neformalno, tj. članovima se smatraju osobe koje u okviru svojih želja i mogućnosti sudjeluju u njenim aktivnostima.

Opstojanje i djelatnost Udruge uvjetovani su pravovremenim podmirenjem troškova. Redoviti trošak držanja jednog konja (hrana, stelja, njega kopita i redovita veterinarska njega), godišnje premašuje iznos od 10.000 kuna, a uz redovite troškove nastaju i nepredvidivi - za popravke na objektima, za liječenje konja u slučaju bolesti ili povrede, kao i za zamjenu dotrajale opreme.

Participacija polaznika terapijskog jahanja u troškovima djelatnosti Udruge simbolična je u odnosu na stvarne troškove, pa djelatnost Udruge ne može opstati bez oslonca na donacije.

Udruga u novinama

Naš jarac Frutek svojim neobičnim lajanjem doveo je udrugu Nada na naslovnicu 24sata. Pročitajte više ovdje!

Video spot

Nada - Vrbovec :: Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje.

Metode rada

NAČIN RADA S OSOBAMA S POSEBNIM POTREBAMA

U radu sa svakom osobom poštuju se zahtjevi roditelja ili njenog pratitelja u skladu s uputama liječnika koji je terapijsko jahanje preporučio ili odobrio. Trajanje rada, izbor konja i opreme, kao i način osiguravanja osobe tijekom rada, prilagođava se individualnom stanju svakog korisnika.

Prolistajte slikovnicu

Savršeni svijet

Savršeni svijet

Monografija